Om oss

Athegamannen

Med ålderns rätt

Athega grundades redan 1996. Först bedrevs verksamheten under namnet III Information Integration Innovation HB, för att sedan ombildas till aktiebolag 1 november 1997 under namnet Athega AB. Upprinnelsen till bolaget var vårt genuina intresse av det som på 1990 talet kallades Internet-teknik.

Affärsidén var att erbjuda avancerade webblösningar till skillnad från “plain html-sidor” som många webbyråer erbjöd. Inledningsvis utvecklade vi CGI-script i programmeringsspråket Perl. Scripten blev till större applikationer, gränssnitten mer avancerade och språket byttes så småningom till Java och kompletterades senare med Ruby. Idag är det fokus på Go och NodeJS.

Det har alltid varit viktigt för oss att ligga i framkant av den tekniska utvecklingen. Vi har överlevt både höga och låga konjukturer och vi tror det beror på att vi är engagerade systemutvecklare med lång erfarenhet som alltid inspireras av våra kunders affärsmöjligheter.

Företagsfakta

Athega är ett svenskt, privat aktiebolag med verksamhet främst i Stockholm. Athega ägs och drivs av personer som jobbar aktivt i bolaget.

Styrelse

Organisationsnummer: 556547-6693
Momsreg.nr/VAT-nr: SE556547669301