Mjukvarutips från Valtech Tech Day 2012

I onsdags var jag (Peter) och Johan på Valtech för deras årliga Tech Day.

Istället för att skriva om presentationerna tänkte jag lista några av de applikationer och ramverk som nämndes under dagen.

Ett litet verktyg som du hittar i paketet Hardware IO Tools for Xcode

Flexslider

Ett helt responsivt bildspel baserat på jQuery.

Modernizr

Modernizr är ett JavaScript-ramverk som används för att identifiera vilka funktioner en besökares webbläsare stödjer. Det gör det enklare för utvecklaren att börja använda sig av HTML5 och CSS3 funktioner som ännu inte stöds av alla webbläsare.

ImageOptim

Med ImageOptim kan man snabbt och enkelt komprimera bilder, främst för användning på nätet. Det stödjer formaten PNG, JPEG och GIF. Det är för övrigt en OS X applikation.

The Play framework

Ett riktigt intressant webbramverk som med tiden har fått ett ökat fokus på JVM-språket Scala.

jQuery Message Queuing

En meddelandekö implementerad som ett jQuery-plugin.

You can also get some quantity of JavaScript ducks, put them in a boat, in a line, and have them fight loudly over who gets to use the oars.

Meteor

Ett riktigt spännande webbramverk byggt med Node.js. Något av det intressantaste med Meteor är att man i stort sett har suddat ut gränsen mellan klient och server.

Handlebars.js

En vidareutveckling eller snarare en utökning av mallspråket Mustache. (Ett annat alternativ är Hogan.js från Twitter)

Jasmine

BDD-testramverk för JavaScript. Jag använder det oftast i kombination med CoffeeScript, enligt mig blir det riktigt stiligt.

Clojure

En LISP-dialekt på JVMen, en perfekt kombination? Jag tror nästan det :) För pakethantering och beroendehantering så rekomenderas Leiningen.

SPDY

Experimentell ersättare för HTTP, med fiffiga funktioner som multiplexing, komprimering av headers samt server push bara för att nämna några.

/ Peter