Lär dig uttala vue.js (och hur det fungerar)

Månaden mars internutbildning handlade om det progressiva JavaScriptramverket vue.js. Vue är ett ramverk som kan användas till att bygga användargränssnitt i webbläsaren. Det är ett alternativ till andra populära ramverk som React eller Angular.

Det speciella med Vue är att det har en väldigt kort komma igång-tröskel (om du redan har koll på JavaScript, CSS och HTML). Dessutom är det snabbt och litet i sin kärna. Med endast 18kb hämtat via en <script>-tagg är du igång.

Se på detta exempelvis:

På några få rader har vi en reaktiv sida som hanterar inmatning från och interaktion med användaren.

Det tar ungefär en eftermiddag att komma igång att göra en riktig app. Vi avslutade därför dagen med att göra en single-page-app som sökte i Athegas medarbetar-API och presenterade resultatet i ett någorlunda snyggt format.

Nedan finner du presentationen från dagen.

/ Chrille

PS.

Vue.js uttallas precis som engelskans view.

DS.