GopherCon 2014

Jag fick upp ögonen för Go under Øredev 2012 då Andrew Gerrand höll presentationen Go: a simple programming environment, och jag har sedan dess kodat Go på kvällar och helger.

Framöver skulle jag gärna jobba med kundprojekt där Go används som komplement till Ruby.

I slutet av april åkte jag till Denver för GopherCon, den första konferensen helt fokuserad på programmeringsspråket Go. Med sina 700 deltagare var detta den största single-track konferens jag deltagit i, och jag måste säga att jag blev imponerad av arrangemanget.

Konferensen inleddes av legenden Rob Pike och efterföljdes sedan av en strid ström av riktigt bra presentationer.

Några exempel:

Arrangörerna av konferensen samlar ihop alla presentationer i ett repo på GitHub, senare kommer det även dyka upp videos.

/ Peter

Gophers