Öredev 11/11 - 11

Klockan 11:11 den 11/11 - 11 firades på en föreläsning om Java 7!

Öredev 2011 pågick mellan den 9/11 och 11/11 och sträckte sig från geek feminism till F1 via Java, Ruby, HTML5 m.m. Med riktigt inspirerande keynotes där Alexis Ohanian stod ut enligt mig, släng ett öga på hipmunk.com, och överlag bra föreläsare så upplevde jag konferensen som riktigt lyckad.

Själv valde jag framför allt föreläsningar inom Java eller HTML5 men smög mig även iväg på CoffeeScript m.m. Något som var riktigt intressant var Vaadin, ett server-side java framework för webbappar. Tanken är intressant, ett framework där du enbart arbetar med Java och skapar webbappar genom att utnyttja färdiga GUI-komponenter, självklart kan man utveckla egna. Dock känner jag mig lite skeptisk mot att lägga allt på servern när HTML5 nu låter oss göra tvärtom och nyttja kraften i användarnas egna datorer.

Antar att det bara är att vänta och se… kanske ska analysera detta jag skriver nu om ett år efter nästa Öredev!

/ Alex