Testar Pomodoro-tekniken

Detta inlägg fortsätter lite i samma anda som Chrille hade med sitt inlägg om Den produktive programmeraren

Jag har den senaste tiden känt att jag behöver strukturera mitt arbete då det regnar in puckar från olika håll hela tiden. Inspirerad av Scott Hanselmans föredrag från Öredev som vi som inte var där kollade på under en utbildningsdag så tänkte jag pröva på Pomodoro-tekniken.

Pomodoros syfte är att försöka hjälpa dig att få så mycket som möjligt ut ur din tid. Detta genom att jobba fokuserat i 25-minuters perioder helst helt utan störmoment. Detta följs sen av fem minuter tid du ägnar åt något helt annat, helst inget som kräver allt för mycket hjärnverksamhet.

Som tidtagarur la jag in en widget i min dashboard som hette “Tea Timer” som håller reda på min tid. Skall inte gå in på det mycket djupare då jag ännu inte kan titulera mig expert i ämnet men känner du samma som mig att man ibland kan bli stressad av att tiden bara flyger iväg, så kanske detta är något för dig.

// Markus