Athega Code Base 2014

Postad

Årets Codebase hade sin bas på Sandhamns Seglarhotell och ägde rum något tidigare på hösten än förra året. Valet av en lite mer civilicerad plats med mildare väder kompenserades med en rejäl expedition i ytterskärgården. På eftermiddagen mot skymningen gav vi oss i väg mot Lilla Nassa för fika, över Rödkobsfjärden och genom de östra kobbarna av Storö-Bockö-Lökaö naturreservat. Sedan vidare mot fyrvisning på Grönskär via Björkskärs skärgård. Trots god utsikt från fyren kan vi inte rapportera om några främmande undervattensfarkoster. Väl tillbaka till Sandhamn innan solen gått ned.

Lilla Nassa.

Årets projekt

Många valde att använda Tessel som vi införskaffat till årets Codebase. Tessel är kortfattat en microcontroller som kör Javascript och är kompatibel med Node.js. Den går att bygga på med olika moduler med sensorer.

Lars

Tessel Drink-mixer - Moduler: Servo, Climate, BLE - Magneter, häftmassa och glas - När klimat modul känner av värme från tummen så aktiveras servo och efter 10s så skickas ett - iBeacon advertisement att det är klart - Servo har 4 magneter och vid rotation så snurrar ytterligare magneter i glaset Drinkmixer Drinkmixer

Tessel Musik-spelare - Moduler: Audio - Tiny-router och nodejs-websocket - Web-sida på tessel med spelarkontroller Musikspelare

Mark

PROGRAMABLE EXTENDED NUMBERS FOR RUBY M500 is designed to be easy to use

input is in the form of text strings [called Strings in Ruby]. That is any number in quotation marks a i.e. "22" [is a valid input to M500] otherwise 22 [no quotations] talks to Ruby's internal number representation system.

"22" is a class called a String, this can be check by typing the Ruby command puts "22".class and on return gives 'String' btw, the command above will be shortened to:

puts "22".class >> String [where >> means what follows is the return after Ruby has interpreted the first part] i.e. "command to Ruby" >> "output from Ruby"