Athegabloggen

React Native och iOS-säkerhet

Postad med taggarna internutbildning react-native ios security

Månadens internutbildning handlade om React Native utifrån ett iOS perspektiv.

React Native är Facebooks lösning för att skriva mobilappar med JavaScript för både iPhone och Android. React Native släpptes som öppen källkod 2015 och är en utbyggnad av React för webutveckling, som i sin tur presenterades 2013. React Native är som React, men använder inbyggda komponenter istället för webbkomponenter som byggstenar. Så för utveckling gentemot iPhone är en del problem och lösningar desamma som vid utveckling med Apples egna språk och tekniker i Xcode.

Vi bekantade oss med utvecklingsmiljön och följde sedan en av de tutorials som finns på React Natives hemsida. En del ändringar behövdes för att få den att köra med senaste versionen av Xcode, React Native, iOS och Android.

På vägen gick vi igenom hur Apples Xcode ställs in för de förändringar som kommit med de senaste iOS versionerna: App Transport Security och Code Signing.

/ Andreas

Internutbildning om Go

Postad med taggarna internutbildning go

Ämnet för månadens internutbildning var Go, det språk jag har fokuserat mest på under de senaste åren.

Jag tänkte att jag skulle inleda med en introduktion av språket, då flera av mina kollegor inte har använt Go tidigare. Passande nog så har Marcus Olsson, min vän och medarrangör av meetup-gruppen Go-Stockholm nyligen påbörjat lite material för att introducera språket.

Vi började således med att gå igenom en av dessa presentationer: Go Fundamentals - Language Syntax

Efter att ha gått igenom grunderna i språket så gick vi vidare med att gemensamt läsa igenom artikeln Visualizing Concurrency in Go

/ Peter

Gopher

Lär dig uttala vue.js (och hur det fungerar)

Postad med taggarna nyhetsbrev vuejs javascript

Månaden mars internutbildning handlade om det progressiva JavaScriptramverket vue.js. Vue är ett ramverk som kan användas till att bygga användargränssnitt i webbläsaren. Det är ett alternativ till andra populära ramverk som React eller Angular.

Det speciella med Vue är att det har en väldigt kort komma igång-tröskel (om du redan har koll på JavaScript, CSS och HTML). Dessutom är det snabbt och litet i sin kärna. Med endast 18kb hämtat via en <script>-tagg är du igång.

Se på detta exempelvis:

På några få rader har vi en reaktiv sida som hanterar inmatning från och interaktion med användaren.

Det tar ungefär en eftermiddag att komma igång att göra en riktig app. Vi avslutade därför dagen med att göra en single-page-app som sökte i Athegas medarbetar-API och presenterade resultatet i ett någorlunda snyggt format.

Nedan finner du presentationen från dagen.

/ Chrille

PS.

Vue.js uttallas precis som engelskans view.

DS.

Lite äldre bloggposter